Politika privatnosti, reklamacije i uslovi korišćenja 

Politika privatnosti

U ime “Nisha” doo Beograd, ul. Deligradska 26, mb: 20684852 pib:106808010 obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući

mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su

samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni “Nisha” doo Beograd (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Uslovi korišćenja

Upotrebom ovog internet sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili ove uslove korišćenja (u daljem tekstu “uslovi”) i slažete se da ste obavezni da ih poštujete, kao i sve druge primenljive zakone i propise. Ukoliko ne prihvatate ove uslove, nemojte koristiti ovaj internet sajt.

“Nisha” doo Beograd može izmeniti ove Uslove u bilo kom trenutku izmenama u ovom tekstu. Trebalo bi da posetite ovu stranicu s vremena na vreme i proverite ažurne Uslove, jer ste njima zakonski vezani. Pojedine odredbe ovih Uslova mogu biti nadjačane eksplicitnim zakonskim aktima ili saopštenjima istaknutim na drugim stranicama ovog sajta.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno

najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.“

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, “Nisha” doo Beograd je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Upotreba internet sajta

Sav materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu “Sajt”) je zaštićen autorskim pravima i svaka neovlašćena upotreba može predstavljati kršenje Zakona o autorskom i srodnim pravima, Zakona o žigovima ili drugih zakona iz oblasti intelektualne svojine. Osim ukoliko je drugačije naznačeno na drugom mestu na ovom sajtu, sav sadržaj možete pregledati, kopirati, štampati ili preuzimati isključivo za ličnu, nekomercijalnu upotrebu i u informativne svrhe, pod uslovom da sve naznake o autorskim pravima ili drugim vlasničkim informacijama koji su sadržani u originalnom dokumentu zadržite u svim kopijama. Ne možete menjati sadržaj ovog sajta ni na koji način, niti ga reprodukovati ili javno prikazivati, izvoditi, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe. Ne uzimajući u obzir prethodno navedeno, bilo koji softver ili drugi materijal dostupan za preuzimanje ili korišćenje preko ovog sajta koji poseduje sopstvene uslove korišćenja ili licenciranja nalazi se pod zaštitom tih uslova. Ukoliko prekršite bilo koji od ovih Uslova, vaša dozvola za upotrebu sajta će biti povučena i bićete obavezni da odmah uništite sve sadržaje koje ste preuzeli ili odštampali.

Osim ako je eksplicitno drugačije naznačeno ovde ili na nekoj drugoj stranici ovog sajta, ništa ovde sadržano, bilo izričito, prećutno, odricanjem ili na drugi način, vam ne daje pravo da koristite bilo koji deo intelektualne svojine koju ste pronašli na Sajtu.

Informacije

Svi materijali, povratne informacije ili druge vrste informacija koje dostavite ovom Sajtu ili u kompaniji  “Nisha” doo Beograd povodom ovog sajta (“Informacije”) neće biti smatrani za poverljive ili vlasničke“Nisha” doo Beograd će biti isključivi vlasnik svih informacija prikupljenih na Sajtu ili u vezi sa njim.  “Nisha” doo Beograd nema nikakve obaveze u odnosu na takve informacije i slobodan je da ih koristi bez ograničenja za bilo koje svrhe (kao što je upotreba, reprodukcija, modifikacija, objavljivanje, (re)distribucija, javno prikazivanje itd.) i bez navođenja izvora.

Zabranjeno je postavljati ili prenositi na Sajt ili sa njega bilo kakve protivzakonite, preteće, klevetničke, ponižavajuće, obscene, pornografske ili druge materijale koji krše bilo koje zakone.

Reklamacije

Reklamacije na oštećenje u transportu

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu, vidjliva na pakovanju proizvoda odmah prijavite kuriru koji vam isporuči robu. Svako oštećenje pri transportu kupac je dužan da prijavi u roku od 24h od prijema robe.

Ukoliko uočite takvo oštećenje, nemojte potpisati prijem pošiljke ili zamolite kurira da sačeka dok proverite da li oštećenje na pakovanju uslovilo i oštećenje samog proizvoda ili gubitak delova. Ukoliko proizvod nije oštećen, i svi delovi su na broju, potpišite prijem pošiljke.

Reklamacije na podatke ili pogrešnu vrstu robe

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, pozovite telefonom na broj +381 11 3102880, ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na e-mail office@sumskiplodovi.com i opišete kakav problem imate. U najkraćem mogućem roku, odgovorćemo potrošaču na izjavljenu reklamaciju i obavestićemo Vas o daljem postupanju. Rok za rešavanje reklamacije je 15 dana od trenutka prijave iste.

IZJAVA O DOSTAVI ROBE I EVENTUALNIM OGRANIČENJIMA

Isporuka artikala putem Web Shop-a se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije.

Poručeni proizvodi putem Office Shoes Web Shop-a će Vam biti isporučeni posredstvom kurirske službe Post Express.

Nakon evidentiranja porudžbine (zahteva za kupovinu željenog proizvoda) zahtev se upućuje na obradu i proveru dostupnosti artikla. Period obrade porudžbine je najčešće 2-3 radna dana. Porudžbine kreirane petkom i vikendom biće obrađene i poslate naredne nedelje.

Poručeni proizvodi putem Prirodno1 Web Shop-a će vam biti isporučeni u roku od 5 (pet) radnih dana od momenta potvrde dostupnosti artikla.

Zbog povećanog broja porudžbina tokom sezonskih sniženja vremenski period isporuke može se produžiti do 5 (pet) radnih dana od momenta potvrde dostupnosti artikla.

Kurirska služba će Vas obavestiti putem SMS poruke da je Vaša porudžbina preuzeta i da možete očekivati isporuku.

U slučaju odabira načina plaćanja  gotovinski prilokom preuzimanja pošiljke, kupac snosi  trošak dostave bez obzira na iznos poručenih artikala.

U slučaju odabira načina plaćanja online platnim karticama kupac ne snosi trošak dostave za porudžbine čiji je iznos iznad 5.000,00 dinara, dok za porudžbine čiji je iznos ispod 5.000,00 dinara troškove dostave snosi kupac u iznosu od 300,00 dinara.

U slučaju odustanka od kupovine i povraćaja artikla, odnosno u slučaju zamene poručenog artikla, Potrošač snosi direktne troškove povrata artikla i ponovnog slanja zamenskog artikla. U slučaju povrata sredstava Nisha d.o.o vrši povrat sredstava u iznosu poručenog artikla, dok za troškove dostave koje snosi kupac Nisha d.o.o. ne vrši povrat sredstava.

Direktne troškove povrata robe kupac ne plaća privrednom društvu Nisha d.o.o., troškove direktne dostave kupac plaća poštanskom operateru preko kojeg vrši povrat robe privrednom društvu Nisha d.o.o.

Podnošenje zahteva za reklamaciju, za artikle kupljene preko Nisha doo web shopa Prirodno1 , o trošku Prodavca, kupac započinje pozivom na telefonski broj Prirodno1 Web shop-a 031/          (cena razgovora se tarifira najviše po ceni redovnog poziva). Zaposleni u Nisha doo će za Kupca kreirati nalog za preuzimanje pošiljke putem kurirske službe.

Kuriri kurirske službe (drugo pravno lice u odnosu na Nisha doo), koja vrši dostavu robe za Nisha doo web shop Prirodno1 , pošiljke donose na adresu za isporuku u vremenskom periodu od 8 do 15h radnim danima. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja  može preuzeti pošiljku. Kurir će uručenje pošiljke pokušati u dva navrata. Ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, pozvaće Vas telefonom na broj koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine i ugovoriće novi termin isporuke. Ukoliko Vas ni u ugovorenom terminu ne pronađe na adresi, pošiljka će biti vraćena Nisha doo web shopa Prirodno1 , i u tom slučaju će se smatrati da ste odustali od porudžbine, te da ste ugovor raskinuli. Svakako ćemo Vas kontaktirati kako bi ustanovili razlog neuručenja, te kako bi se dogovorili o eventualnom ponovnom stanju.

POVRAT KUPLJENOG ARTIKLA-ODUSTANAK I ZAMENA

Ukoliko ste primili pošiljku i iz bilo kog razloga želite da odustanete od zaključenja ugovora, za artikle poručene putem Nisha doo web shopa Prirodno1, Vam dajemo pogodnost da to pravo iskoristite u roku od 21 (dvadesetjedan) dan od datuma prijema pošiljke, u odnosu na znatno kraći rok, od 14 (četrnaest) dana, regulisan Zakonom o zaštiti potrošača.

Izjava o konverziji 

Sva plaćanja će se vršiti u srpskoj valuti – dinarima (RSD). Iznos za koji će račun vaše kreditne kartice biti zadužen dobija se konverzijom cene u evrima u srpski dinar prema zvaničnom kursu Narodne banke Srbije. Prilikom zaduživanja vaše kreditne kartice, isti iznos se konvertuje u lokalnu valutu prema kursu udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost blage razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Sve cene su izražene sa PDV-om i nema dodatnih troškova.